Corona beleid

CORONA RICHTLIJNEN SV HAULERWIJK SEP-2020

De volgende richtlijnen zijn gebaseerd op de regels van RIVM, KNVB en NOC/NSF.
We vragen ieder lid en iedere bezoeker van sv Haulerwijk de volgende richtlijnen aan te houden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we op een veilige manier van het voetbal kunnen blijven genieten.  Het is ieders verantwoordelijkheid om de regels na te leven!

Basisregels
• heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
• houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten);
• vermijd drukte;
• was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek voetbalvereniging;
• hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
• vermijd het aanraken van je gezicht;
• schud geen handen.
• registreer je aanwezigheid door bij binnenkomst de QR code te scannen vanuit de gratis PiM ID app van KPN.

Kleedkamers
Hoe maken we gebruik van de kleedkamers?

Jeugd (tot 13 jaar):
• Wedstrijden jeugd: zoveel mogelijk thuis omkleden. Er is in de basis geen kleedkamer beschikbaar voor zowel de gasten als de eigen jeugdteams

Overige leden (vanaf 13 jaar):
• Per team zijn 2 kleedkamers beschikbaar. I.v.m. de beschikbare kleedruimte het verzoek de kleding tijdens de wedstrijd in een kleedkamer bij elkaar te brengen.
• Voor zover nodig worden de speelschema’s aangepast, om de kleedruimtes goed te kunnen benutten.

Kantine
• De kantine is gesloten tijdens trainingen en wedstrijden. Wel is er tijdens de wedstrijden kantinebezetting aanwezig als aanspreekpunt voor noodgevallen.

Langs het veld/ buiten
• Voor buiten geldt dat er geen publiek welkom is op het sportpark. Rijders van bezoekende teams gelden bij de begeleiding van het team. We verzoeken bezoekende teams, voor zover mogelijk, uit te gaan van 3 rijders bij 6- of 8-tallen en 4 rijders bij 11-tallen.
• Voetballers, begeleiders en officials worden gezien als toeschouwers, zodra hun wedstrijden zijn afgelopen. Zij dienen dus het sportpark na het douchen en omkleden te verlaten.
• Vrijwilligers welke aanwezig zijn om de organisatie van de wedstrijden mogelijk te maken zijn welkom op het sportpark;
• Trainers/begeleiders/vrijwilligers en wisselspelers houden onderling 1,5 meter afstand, ook in de dug-out of op de bank.

Reizen naar uitwedstrijden
Voor het begeleiden van jeugdteams hanteren we als steltegel max 3 auto's bij 6- en 8-tallen en max 4 auto's bij 11-tallen. Mocht de te bezoeken vereniging afwijkende regels hanteren dan zijn de betreffende vereniging leidend.

In de auto:
• Bij de jeugdteams t/m JO17 de aanbeveling dat volwassenen een mondkapje dragen
• Bij de Senioren de aanbeveling dat ALLE inzittenden een mondkapje dragen.
Hoewel dit slechts een advies is, en geen verplichting, vragen wij iedereen dit advies te volgen

Wat te doen bij een (vermoedelijke) besmetting?
De richtlijnen over hoe te handelen bij een (vermoedelijke) coronabesmetting op de club, zijn door de KNVB vertaald in een overzichtelijk stroomschema. Bekijk het schema hier. Dit schema is leidend in de besluiten welke door het bestuur van de vereniging zullen worden genomen

Voor de actuele richtlijnen vanuit het RIVM klik hier
Voor het protocol verantwoordsporten van NOC * NSF klik hier