Maatregelen Corona start seizoen 2020/2021

23 augustus 2020 18:30

Maatregelen Corona start seizoen 2020/2021

Beste leden, ouders/verzorgers en vrijwilligers,

Met de versoepelingen van de Corona-maatregelen zijn per 1 juli jl. ook verruimingen ten aanzien van trainingen, wedstrijden en het bezoeken van ons sportaccommodatie. Voetballen is inmiddels toegestaan zonder fysieke beperkingen en bezoekers mogen weer langs de lijn plaats nemen bij trainingen of wedstrijden. Iedereen dient zich dan wel te houden aan de basis hygiëneregels en natuurlijk de 1,5 meter afstand tot elkaar.

Naast de basis hygiëne regels zijn er protocollen opgesteld door het NOC*NSF, die ons duidelijke kaders geven bij het handelen op en binnen onze sportaccommodatie. Op basis van deze protocollen zijn we als vereniging genoodzaakt om extra aanvullende maatregelen te nemen. Over hoe deze in te vullen is er veelvuldig contact met andere verenigingen.

Duidelijk is wel dat situaties soms snel kunnen wijzigen en daarmee ook de richtlijnen waaraan we ons moeten houden. Hoe onderstaande zaken exact praktisch in te richten en of alles werkt gaan we de komende weken ervaren en daar waar nodig aanscherpen. Dit geldt niet alleen voor ons, maar voor veel verenigingen. Hierover is onderling het nodige contact.

Basis hygiëne regels

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
  • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
  • Schud geen handen.

Aanvullende maatregelen

• Voor de pupillen elftallen t/m JO12 geldt thuis aankleden en thuis douchen.
  • Voor senioren en junioren elftallen ≥ JO13 zijn 2 kleedkamers per team beschikbaar.
  • Gebruik deze 2 kleedkamers om je om te kleden en berg dan je kleding op in je sporttas.
  • Gebruik vervolgens 1 kleedkamer voor het opbergen van je tassen, zodat de vrijgekomen kleedkamer weer gebruikt kan worden voor een volgendteam. Na de wedstrijd kan er vervolgens weer gedoucht worden in 2 kleedkamers.
  • Kantine is in het weekend gesloten tot 16.30 uur. Voor het halen van koffie/thee en kleine versnaperingen kan gebruik worden gemaakt van een "afhaalbalie", die ingericht zal worden in de oude kantine (kleedkamerzijde). Omdat de pinautomaat momenteel niet werkt en we straks maar de beschikking hebben over 1 pinautomaat, verlagen we de prijs voor koffie en thee tijdelijk tot € 1,00 om ongemak zoveel mogelijk te voorkomen bij bezoekers en kantine vrijwilligers. Na 16.30 uur zal er een mogelijkheid worden geboden om een drankje af te halen in de kantine.
  • Banken, tafels en stoelen worden verwijderd in de kantine om vorming van groepen te voorkomen.
  • Banken en sta-tafels worden verwijderd van het terras om vorming van groepen te voorkomen.
  • Gebruik de overkapping bij de voordeur niet als verzamelplaats.
  • Bestuurskamer mag gebruikt worden, maar met een max. van 5 personen.
  • Toiletruimtes bij de kantine mogen gebruikt worden, maar max. 1 persoon tegelijk.
  • Bezoek je onze sportaccommodatie maak bij binnenkomst gebruik van de gebruikelijke hoofdingang. Bij het verlaten, maak dan gebruik van de uitgang onder bij het hoofdveld (hekken zullen openstaan tijdens wedstrijden).
  • Er zal bezoekers de mogelijkheid worden geboden zich te registreren. Volgens de huidige richtlijnen is deze registratie vrijwillig.

Mochten er wijzigen in de regels en omgang ermee optreden, dan zullen we daarover via de verschillende kanalen communiceren. Mochten er op onderdelen wat extra handen nodig zijn dan hopen en rekenen we op de steun van ouders en leden. De ontvangen signalen zijn in ieder geval duidelijk: Zonder een goede inrichting en naleving van de regels gaat het voetballen lastig worden!!!

Het blijven bijzondere tijden, maar we zijn blij dat we onze (jeugd)leden weer de mogelijkheid kunnen geven om te voetballen. We hopen op één ieder zijn begrip en medewerking.

sv Haulerwijk