Start jeugdtrainingen

2 mei 2020 13:00

Start jeugdtrainingen - week 19 2020

Beste leden, ouders/verzorgers, vrijwilligers,

Afgelopen week zijn de voorbereidingen op de start van de trainingen verder uitgewerkt. Om te kunnen starten waren er twee randvoorwaarden:

• De velden moesten beschikbaar worden gesteld
  • De trainers moesten beschikbaar zijn

Afgelopen week is er volop contact geweest met de gemeente. Hoewel al met het onderhoud was gestart zijn er een tweetal velden vrij gegeven voor de trainingen van de jeugd. Voor de senioren-leden blijft het sportpark gesloten. Ook de kantine en kleedkamers blijven gesloten!

Alle jeugdtrainers zijn benaderd en het merendeel heeft aangegeven de trainingen weer op te gaan starten. Voor de jeugd t/m 12 jaar betekent dit, dat ze weer volledig kunnen trainen. Voor de jeugd van de JO13 t/m JO19 hebben we te maken met aangepaste trainingsvormen i.v.m. de 1,5 meter regels.

De JO7, JO8 en JO9 trainen alleen op de woensdag, de overige 4 teams op de maandag en de woensdag. Voor de jeugd hebben we het volgende trainingsschema opgesteld:

JO7 17.00 uur Kim Helder
JO8 17.15 uur Jouke Velstra
JO9 17.30 uur Sanne Mulder en Jens Douwsma
JO10-1 17.45 uur Hiekie Hut en Patrick van der Veen
JO10-2 17.45 uur Mark Faber
JO11 18.40 uur Louis van der Veen en Kim Helder
JO12 18.40 uur John Wijma

Er is bewust gekozen om de groepen uit elkaar te trekken zodat de jeugd gedoseerd aankomt en kan vertrekken. We verwachten de jeugd rond de aanvang van de training op het sportpark. Niet veel vroeger, omdat we dan problemen gaan krijgen goed zicht te houden op de jeugd. Voor de jongste 3 teams wacht de trainer(s) de jeugd op en begeleid ze na afloop ook weer naar de uitgang. Voor de ouders is het sportpark gesloten en mogen volgens de opgelegde regels niet bij de trainingen aanwezig zijn. De trainingen duren allemaal een uur.

Voor de groep vanaf de JO13 t/m de JO19 hebben we te maken met de 1,5 meter regels. Dit betekent aangepaste trainingen. Vanuit de KNVB, VTON en de VVON is oefenstof beschikbaar gesteld. Deze teams trainen op de dinsdag en de donderdag op de volgende tijden:

JO13 18.00 uur Janus Pol en Ronnie Woldman
JO14 18.00 uur Niek Teerenstra
JO16 18.45 uur Jord de Vries
JO19 18.45 uur Patrick Hilhorst en Gerrie Mulder

Jelke Nijboer, onze hoofdtrainer, heeft zich bereid getoond de coördinatie op de trainingen van de vier oudste groepen op te pakken. Hij zal zorgen voor de aanlevering van de trainingen en zal de trainers ondersteunen bij het duidelijk krijgen en handhaven van de benodigde regels.

In nieuwsbrief 30 deelden we met jullie het algemene sportprotocol van NOC*NSF met daarbij de kanttekening, dat de KNVB een vertaling zou maken naar het voetbal. Deze vertaalslag is inmiddels afgerond. De protocollen waar je als trainer, speler en ouder rekening mee moet houden kun je hier vinden.

We blijven de landelijke ontwikkelingen volgen en zullen daarnaast op basis van de ervaringen van de eerste trainingen daar waar nodig bijstellen. Mocht het nodig zijn, dan zullen we dit via de gebruikelijke kanalen communiceren.

Voor overige vragen en/of opmerkingen, dan zijn de trainers, jeugdcommissie en technische commissie zoals gebruikelijk bereikbaar.

Voor nu wensen we de jeugd weer het nodige voetbalplezier toe! Als vereniging zijn we in ieder geval weer erg blij dat we weer zover zijn!

sv Haulerwijk