Sponsors

Jeugdspelers weer voorzichtig het veld op

26 april 2020 13:00


Jeugdspelers weer voorzichtig het veld op

Beste leden, ouders/verzorgers, vrijwilligers,

Onze velden lagen wekenlang stil vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, maar we hebben afgelopen week het besluit ontvangen vanuit de overheid om de verenigingsactiviteiten voorzichtig te mogen opstarten.

Het besluit is genomen om de jeugdspelers tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 18 jaar vanaf 29 april weer georganiseerd en beheersbaar te laten starten met trainingen. Om die reden heeft het bestuur van sv Haulerwijk de eerste gesprekken gevoerd met gemeente, trainers en commissieleden, om te inventariseren hoe we de trainingen veilig en verantwoord kunnen starten. Denk hierbij aan de beschikbaarheid van onze velden, maar ook de beschikbaarheid van onze (jeugd)trainers. 

Ons doel is om in week 19 de trainingen voor genoemde jeugdspelers te hervatten. Onze hoofdtrainer Jelke Nijboer zal daarin de inhoudelijke coördinatie van JO13 t/m JO19  oppakken en de trainers ondersteunen bij de invulling van de trainingen. Kim Helder, vanuit Jeugd Zaken, en de TC blijven de aanspreekpunten voor de trainers. Vanuit dit kader zal de reguliere communicatie opgestart gaan worden richting de trainers, die op hun beurt communiceren met de jeugdspelers en ouders op de gebruikelijke wijze. 

KNVB is momenteel bezig met het bedenken en ontwikkelen van voetbalvormen die verenigingen kunnen hanteren voor de jeugd. Op basis van een ontvangen protocol, komt de KNVB met praktische en verantwoorde tips voor trainers. Denk aan bijvoorbeeld het aantal spelers dat op het veld mag en hoe men veilig met de bal en andere materialen om kan gaan. Begin volgende week horen we hier meer over. 

In genoemde protocol vindt je alle stappen en regels om veilig en verantwoord aan de slag te kunnen. Deze is opgesteld door deskundigen en geldt voor alle sporten. Het kan dus zijn dat bepaalde zaken te algemeen zijn en er nog een ‘vertaalslag’ nodig is voor het voetbal. KNVB gaat hiermee nog aan de slag, zodat we dit begin volgende week met één ieder kan delen. Het protocol dat ook sv Haulerwijk zal hanteren, kun je hier nalezen.

We blijven de komende periode de ontwikkelingen nauwgezet volgen. Wanneer er aanpassingen doorgevoerd moeten of kunnen worden, dan zullen we daar middels de bekende kanalen over communiceren. Mochten er vragen zijn, schroom dan ook niet deze te stellen! Het blijven bijzondere tijden waarin we met elkaar een weg in moeten zien te vinden. 

Bestuur
sv Haulerwijk

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!